Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

belga-trippel
Belga Tripel / Belgian Tripel 21L
10 900 Ft

Belga Tripel / Belgian Tripel 21L

A régi belga adószabályok miatt létrejött erős és fűszeres belga sör.

Figyelem! 7 kg malátából készül!

Raktáron   (15 db)
10 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 327 Ft
Részletek

A 19. század elején bevezetett belga jövedéki adózási törvény jócskán felborította a piacot. A lefőzött literek száma helyett attól a ponttól a cefréző üst mérete alapján kellett a söradót befizetni. Mondanom sem kell, hogy a belgák megtalálták a kiskapukat. Egész egyszerűen dugig töltötték az üstöt malátával, majd időközönként leöntötték azt vízzel és szó szerint átpréselték rajta a folyadékot. Az első, sűrűbb adag sörléből lett a tripel. De itt nem álltak meg, hiszen a malátaágy még telis tele volt finom cukrokkal, ezért folytatták annak átmosását és az alacsonyabb cukortartalmú, második adag sörléből lett a single. Ez utóbbi volt a szerzetesek mindennapos ivós söre, míg a tripel különleges alkalmak, ünnepségek alkalmával került elfogyasztásra.

A sör elkészítéséhez jelentős mennyiségű malátát használunk fel, ezért mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a cefrézőnk kapacitása elegendő-e ehhez! Amennyiben nem, úgy 2 külön cefre elkészítésével, majd az azokból leszűrt sörlevek kombinásával tudjuk elérni a kívánt kezdeti sűrűséget. 

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.      

 

Maláta:

7 kg Viking Pilsner maláta 

300 g Viking Keksz maláta

300 g Fehér kandiscukor  

Komló(+forralási idő):

100 g Tettnanger komló - 40 perc  

Élesztő:

2 csomag Lallemand Abbaye  

 

A teljes receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
belga,receptcsomag,tripel
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
21
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!