Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Belga Tripel / Belgian Tripel 21L - YEASTFLOW

A régi belga adószabályok miatt létrejött erős és fűszeres belga sör.

Figyelem! 7 kg malátából készül!

12 900 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 387 Ft
Részletek

A 19. század elején bevezetett belga jövedéki adózási törvény jócskán felborította a piacot. A lefőzött literek száma helyett attól a ponttól a cefréző üst mérete alapján kellett a söradót befizetni. Mondanom sem kell, hogy a belgák megtalálták a kiskapukat. Egész egyszerűen dugig töltötték az üstöt malátával, majd időközönként leöntötték azt vízzel és szó szerint átpréselték rajta a folyadékot. Az első, sűrűbb adag sörléből lett a tripel. De itt nem álltak meg, hiszen a malátaágy még telis tele volt finom cukrokkal, ezért folytatták annak átmosását és az alacsonyabb cukortartalmú, második adag sörléből lett a single. Ez utóbbi volt a szerzetesek mindennapos ivós söre, míg a tripel különleges alkalmak, ünnepségek alkalmával került elfogyasztásra.

A sör elkészítéséhez jelentős mennyiségű malátát használunk fel, ezért mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a cefrézőnk kapacitása elegendő-e ehhez! Amennyiben nem, úgy 2 külön cefre elkészítésével, majd az azokból leszűrt sörlevek kombinásával tudjuk elérni a kívánt kezdeti sűrűséget. 

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.      

 

Maláta:

7 kg Viking Pilsner maláta 

300 g Viking Keksz maláta

300 g Fehér kandiscukor  

Komló(+forralási idő):

100 g Tettnanger komló - 40 perc  

Élesztő:

2 db Yeastflow Holy Cölibate

A teljes receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
belga,receptcsomag,tripel
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
21
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Zsákai Tamás
2024.04.04
Életemben nem főztem sört ilyen rengeteg malátával, ez volt a 30 literes fazekam felső határa. :-) A csomagban ajánlott élesztő helyett én Yeastflow Holy Colibate (YF205) élesztővel kértem a csomagot. Az OG nálam 1.085 volt az FG 1.009 lett, alkohol 9,8% plusz palackozó cukor. A biztonság kedvéért én még Lallemand CBC-1 palackozó élesztőt is adagoltam minden palackba, hogy biztos legyen a karbonizálás.
Már frissen is meglepően finom és lekerekedett, tele fűszeres illatokkal és ízekkel! A belga sörök kedvelőinek kötelező darab, csak a palackozást követő hosszú érlelési idő teszi próbára a türelmüket.
Képek:
Belga Tripel / Belgian Tripel 21L - YEASTFLOW
Belga Tripel / Belgian Tripel 21L - YEASTFLOW