A Porter mint stílus sokáig nem létezett, a középkori Angliában ez volt a legolcsóbb sör. Gyakorlatilag a maradékokat öntötték össze, főleg a munkásosztály fogyasztotta. Innen is a "Porter" elnevezés. Az 1800-as években egyre népszerűbb lett, így a főzdék elkezdtek célirányosan portert főzni, kialakult a stílus. Az 1950-es években már csak néhány főzde készítette, a házi sörfőző forradalom élesztette újjá a stílust. Nem véletlen. A Stouthoz képest testesebb észteresebb és sokkal csokisabb karakter jellemzi.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltüntetve a leírásban.
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3.8kg Viking Pale Ale maláta
300g Viking Caramel 300
300g Weyermann Caramunich II.
300g Viking Dextrin maláta
200g Viking Coffee maláta
100g Viking Chocolate maláta
Komló(+forralási idő):
60perc - 30g Fuggle
20perc - 30g Fuggle
5perc - 20g Fuggle
Élesztő:
1 db High Performance Ale / Nottingham
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.