Tulajdonképpen a málna bármilyen savanykás gyümölcsre kicserélhető, például így csinálhatsz meggyes savanyú sört is. A málna nem a csomag része. Érdemes a boltban már fagyasztva megvenni, de az otthon szedett málna is megfelelő.
A málnát így tudod előkészíteni:
- Ha fagyasztott: kiolvasztjuk szobahőn, leturmixoljuk, majd visszafagyasztjuk. Felhasználás előtt 1 nappal kivesszük és a hűtőben hagyjuk kiolvadni. Az erjesztés 8-9. napján adjuk a sörhöz, majd 3-4 napot állni hagyjuk. Ezután kezdődhet a cold crash.
- Ha friss: Leturmixoljuk, majd lefagyasztjuk. Kiolvasztjuk szobahőn, majd újra lefagyasztjuk. Felhasználás előtt 1 nappal kivesszük és a hűtőben hagyjuk kiolvadni. Az erjesztés 8-9. napján adjuk a sörhöz, majd 3-4 napot állni hagyjuk. Ezután kezdődhet a cold crash.
Aki többet szeretne tudni a forralásról és úgy általában a sörfőzésről, annak ezt a cikket ajánljuk. KLIKK
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltüntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
2.3kg Viking Pilsner maláta
2.3kg Búzamaláta
2500g málna (ezt neked kell beszerezni)
Komló(+forralási idő):
5g Magnum komló - 30min
Élesztő:
1 db Yeastflow Sour, yes sour!
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.