A Viking Münich maláta kiváló minőségű, kétsoros tavaszi árpából készül, és 110–120 °C közötti hőmérsékleten történő szárítása adja meg jellegzetes, diós és enyhén karamelles aromáját. Ez a karamell malátára emlékeztető karakter gazdag, testes ízvilágot kölcsönöz a sörnek.
Mivel a magas hőmérséklet csökkenti az enzimaktivitást, a Münich maláta használatakor fontos figyelembe venni a főzési recept kialakításánál, különösen, ha nagyobb arányban kerül felhasználásra. Ennek ellenére kiváló alap maláta sötétebb lágersörökhöz, fesztiválsörökhöz vagy bock típusú sörökhöz, ahol cél a mély malátás íz és a telt test elérése.
A Viking Münich maláta tökéletes választás, ha intenzív aromát és gazdag színvilágot keresel, kompromisszumok nélkül.
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Egyre több szomszédos országból kapunk rendelést, emiatt fontos, hogy a csomagra kerülő matricát mindenki egyformán megértse. A magyar feliratok helyét átveszik az angol feliratok. Ha nem mozogsz magabiztosan az angollal, segítünk.
Ezentúl ezt a feliratot keresd a zacskókon: Viking Münich Light
|