A Viking búza maláta kiváló minőségű búzafajtákból készül, amelyek kifejezetten a sörfőzéshez lettek kiválasztva. A malátázási folyamat alapvetően hasonló a pilseni maláta készítéséhez, de a végső szárítási hőmérséklet 72–80°C között mozog. A búza maláta természeténél fogva héj nélküli, így a sörkészítés során különleges tulajdonságokat ad a kész italnak.
A búza maláta diasztatikus ereje kiváló, míg az alfa-amiláz aktivitás szintje mérsékelt, ami ideálissá teszi ezt a malátát búzasörök, valamint egyéb felső erjesztésű sörök készítésére. A búza maláta tökéletes választás, ha a sör ízének gazdagítására és a habstabilitás javítására van szükség, így lager típusú sörökhöz is kiválóan alkalmazható.
Általában a búzasöröknél a felhasználási arány 50%-ra tehető, míg prémium lagerek esetén 20%-os arányban alkalmazzák a sörkészítők. A búza maláta tehát nemcsak a klasszikus búzasörök, hanem különleges, prémium lager sörök esetében is elengedhetetlen hozzávaló.
Válaszd a Viking búza malátát, ha prémium minőségű, karakteres ízű búzasöröket vagy extra habstabilitású lagert készítesz!
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Egyre több szomszédos országból kapunk rendelést, emiatt fontos, hogy a csomagra kerülő matricát mindenki egyformán megértse. A magyar feliratok helyét átveszik az angol feliratok. Ha nem mozogsz magabiztosan az angollal, segítünk.
Ezentúl ezt a feliratot keresd a zacskókon: Viking Wheat
|
A feltüntetett ár bruttó ár, a minimálisan rendelhető 0,1kg-ra vonatkozik. Amennyiben ennél nagyobb mennyiségre van szükséged, pl.: 1,5kg malátára van szükséged, akkor 15db terméket tegyél a kosárba, vagy ha 2,3kg-ot szeretnél, akkor 23db-ot
|