Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Standard Saison Ale 21L

A Table Saisonnál valamivel erősebb, komlósabb. Míg az asztali Saison sokkal inkább vendégváró volt, a Standard Saison erős, általában összejöveteleken fogyasztják. 

7 100 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 213 Ft
Részletek

A Table Saison egy erősebb "kocsmai" változata. Míg előbbit munka közben fogyasztották, ez főleg ünnepekkor került az asztalra vagy a munka utáni ünnepléskor vették elő. Az elkészítése hasonlít a Table Saisonhoz, azonban több malátával készül. A magasabb alkohol miatt valamivel hosszabban kell érlelni. A Saison-okat frissen fogyasztják, így érdemes a palackozás után 1 hónapot várni, majd minden héten megnézni, mikor éri el a számunkra megfelelő ízt. 

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.   

Dr. Pelles Márton csinált egy hihetetlen jó összefoglalót, arról mit is várhatunk egy ilyen sörtől. Márton gazdaságtörténész-sörfőző, így pontosan megtudhatjuk hogyan alakultak ki a sörtípusok.   Csak egy sima Saison, a tradícionális vallon aratósör

 

Maláta:

5.6kg Viking Pilsner maláta

300g Viking Keksz maláta  

Komló(+forralási idő):

10g Magnum komló - 60perc

30g Tettnanger komló  - 30perc

20g Tettnanger komló  - 15perc  

Élesztő:

1 db  Lallemand Belle Saison élesztő    

 

A teljes receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
ale,belga,csomag,saison
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
25
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!