Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

irish-red-ale
Ír vörös / Irish Red ale 21L
6 400 Ft

Ír vörös / Irish Red ale 21L

Most az írek tradícionális receptjét főzhetitek le.

Raktáron   (11 db)
6 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 192 Ft
Részletek

Az ír vörös sör történelme (Irish red Ale) egészen az 1700-as évek elejéig nyúlik vissza. Ekkor főzte Daniel Sullivan kereskedő az első vörös sört Kilkenny városában. Ma az egyik legismertebb vörös sör Kilkenny márkenéven fut és a Heineken birtokolja, aki az 1960-as években megvásárolta a főzdét. Visszakanyarodva Sullivan-hez, kereskedőként sok vidéket bejárt, Kilkenny környéke különösen előnyös volt a gabonatermesztéshez, a klímája megfelelt az égetett szeszek érleléséhez is. 1782-ben már 8 lepárló működött a városban.

A város ma is rengeteg kultikus sörfőzdének és pubnak ad helyet. Sajnos a kiszámíthatatlan politikai helyzet miatt 1918-ban el kellett adnia a családnnak a sörfőzdét. Az 1960-as évekig a sörtípus csak írországban volt kapható. 1965-ban a márkát megvette a Heineken aki nemzetközi prémium szintre pozícionálta a sört. 1982-ben kezdte a Coors amerikai söripari óriás licensz alapján gyártani az ír vörös sört, ekkortájt alakult ki az amerikai változat is, amely egy komlósabb magasabb alkoltartalmú sör lett. 

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.     

 

Maláták:

3.8kg Maris Otter maláta

0.5kg Viking Red Ale maláta

0.2kg Weyermann Caramunich II maláta

Komló(+forralási idő):

25g Fuggle komló - 60perc

25g Fuggle komló - 25perc

Élesztő:

1cs High Performance Ale / Nottingham

 

A receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
ale,irish,red
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
18
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!