Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Cold IPA 21L

A Cold IPA egy komlóhangsúlyos, de kifejezetten száraz és keserű sör. Mondhatni, hogy a NEIPA ellentéte, de ugyanolyan finoman komlózott...

13 900 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 417 Ft
Részletek

Ha eleged van a manapság kapható finoman komlózott, de bántóan édes, testes, geil NEIPA-kból, akkor jó helyen jársz A cold IPA azoknak szól, akik szeretnének kicsit visszanyúlni az IPA-k gyökereihez. Keserű, száraz, crisp, könnyen iható, mégis zamatosan komlózott és szó szerint vedelhető. Keserűsége miatt itatja magát, akár egy jó cseh pilzeni.

Figyelem, a sör IBU szintje 60+ körül mozog. Ez a száraz, vékony testtel kombinálva egy kifejezetten keserű sört fog eredményezni a rizspehely maradék édes jellegén felül is. Ez nem a gyengéknek való, csakis igazi IPA fanoknak tudjuk jó szívvel ajánlani. Aki az édes, geil söröket kedveli, az jobban teszi, ha távol marad ettől a recepttől.     

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.  

 

Maláta:

4.3 kg Viking Pilsner maláta

1 kg Rizspehely  

Komló(+forralási idő):

15g Columbus - 30 perc

55g Columbus - 5 perc

50g Centennial - 5 perc

80g Columbus - 2 nap

100g Simcoe - 2 nap   

Élesztő:

1 csomag Brewline German Lager 34/70 (szobahőn erjesztve!, 19-20C) Amennyiben nem tudod biztosítani a konstans 18-20C-os erjesztési hőmérsékletet, érdemes lehet melegen kveik élesztővel leerjeszteni inkább. Azok közül is a tisztábban erjesztő törzseket részesítsük előnyben, mint a Spro, Skare, Opshaug, vagy esetleg Voss törzsek.

Javasolt vízprofil (ppm):

Ca2+ Mg2+ Na+ Cl⁻ SO₄²- HCO3-
65 15 30 100 100 <100

 

 

 

A teljes receptet ITT találod

Adatok
Címkék
ale,american,cream
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet (°C)
20
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!