Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Belgian Quadrupel 10L

A hiteles trappista változatok inkább szárazabbak, mint az apátsági változatok, amik inkább édesek és teltebb testűek. A mi receptünk száraz, de csak pont annyira amennyire a magas alkohol megkívánja.

7 800 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 234 Ft
Részletek

A BJCP pontosan megfogalmazza mit várhatunk ettől a sörtől: "Egy sötét, összetett, nagyon erős belga ale ami a gazdag malátásság, sötét gyümölcs ízek és fűszeres elemek ízletes elegye. Összetett, gazdag, lágy és veszélyes."   

Engedjétek meg egy rövid mondát, hogyan alakult ki a stílus: Az emberek természetüknél fogva nem szeretnek adót fizetni, nem volt ez másképp évszázadokkal ezelőtt a belgáknál sem. Akkor a sörfőzdéknek a cefrézőüst mérete és a főzések száma alapján kellett adót fizetniük. Az élelmesebb sörfőzők rájöttek, ha egy erős cefréről leengedik a sörlevet (first running) kiváló Quadrubel készíthető vele. A dologban itt jön a csavar, a quadrubel után rengeteg cukor maradt a törkölyben, ezt egy alapos máslással még kinyerték, majd sört készítettek belőle, ezt ma dubbelnek hívják.

 

Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban.  Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.     

 

Maláta:

4 kg Viking Pilsner maláta 

200 g barna kandiscukor

150 g Viking Caramel 300

Komló(+forralási idő):

30 g Tettnanger komló - 30 perc

20 g Tettnanger komló - 20 perc  

Élesztő:

2 db Lallemand Abbaye élesztő    

 

A teljes receptet ITT találod.

A receptcsomagból kb. 10 liter sört tudsz készíteni. 

Adatok
Címkék
belga,csomag,quadrubel
Batch mérete (liter)
10
Erjesztési hőmérséklet (°C)
20
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!