Az 1800-as évek végén a tápláló vagy a betegek számára készített stout egy fajtájánál használtak zabpelyhet az örleményben. Legnagyobb mennyiségben a két világháború között gyártották Angliában. Később exportálták Amerikába, ahol a kézműves sörforradalom újra feltalálta, az amerikai változat komlósabb és szárazabb, mint az eredeti angol.
Mi az eredeti receptből indultunk ki, amit később, ha szeretnétek, kedvetekre variálhattok.
Aki többet szeretne tudni a forralásról és úgy általában a sörfőzésről, annak ezt a cikket ajánljuk. KLIKK
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltüntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3kg Marris Otter maláta
1kg Viking Zab maláta
500g Caramunich II. maláta
200g Viking Chocolate Dark maláta
200g Viking Pörkölt árpa
Komló(+forralási idő):
20g Fuggle komló - 60min
30g Fuggle komló - 30min
Élesztő:
1 db Yeastflow Caskaway
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.