Egy egyszerűen nagyszerű hazy RAW IPA. A Cashmere és a Centennial komlók intenzív füves, citrusos jellegét a Simcoe komló és a Stranda kveik élesztő trópusi ízjegyei koronázzák meg és alkotnak gyönyörű harmóniát. A sörlevet nem forraljuk, ezzel elősegítve a hazy jelleget, a testesség és krémesség érzését anélkül, hogy sok maradék cukrot hagynánk a sörben. Arról nem beszélve, hogy a sör így másfél órával gyorsabban elkészíthető.
A cefrézés végeztével a megszokott módon elvégezzük a máslást, majd a sörlevet 75C-on tartva beletesszük a whirlpool komlókat. Ezt lehetőleg néha megkeverve 30 percig hőn tartjuk (ugyanúgy 75C), ezzel pasztőrizálva a sörlevet. A 30 perc elteltével a megszokott módon lehűtjük a sörlevet, átfejtjük az erjesztőbe és beélesztőzzük.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
3,5 kg Viking Pilsner maláta
1,5 kg Viking búzamaláta
Komló(+forralási idő):
80 g Cashmere - hopstand 75°C - 30 perc
80 g Centennial - hopstand 75°C - 30 perc
100 g Simcoe - 2 nap hidegkomló
A receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.