Egy nagyon régi sörtípus, már az ezres évek elejéről is található róla feljegyzés. Ellenben az 1700-as évekig nem volt igazán ismert a Goslar városán kívü. A sör érdekességét az adja, hogy a Goslarban található víz nátriumtartalma igen magas. Ennek a sótartalomnak köszönhetően pedig a sör könnyed, kerek lesz és nagyon jól fog csúszni. Egy Gose-t minden sörfőzőnek le kell főznie életében.
A sör nagyon komplex, egyszerre gyümölcsös, sós, citrusos és savanykás. Ezt az ízkavalkádot pedig a pilseni maláta gabonás és a búzamaláta édeskés, kenyeres íze tesz teljessé.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltűntetve a leírásban. Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
2kg Viking Pilsner maláta
2kg Viking Búzamaláta
Komló(+forralási idő): -
Egyéb összetevők:
25g Koriander
11g Nátrium-Klorid (gyógyszerekönyvi tisztaságú, a jódozott só nem megfelelő)
30g Édes narancshéj
A nátrium-klorid nem része a receptcsomagnak, ezt ITT tudod megrendelni.
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 21 liter sört tudsz készíteni.