A Black maláta a pilseni maláta pörkölésével készül, amelynek végső hőmérséklete meghaladja a 200˚C-ot. A festő maláta amilolitikus aktivitása nulla, és a fermentálható kivonat mennyisége alacsony, ezért elsősorban színelőállító hatására használják.
A Viking Black maláta elsősorban sötét sörök, például stout és porter típusú sörök készítéséhez ajánlott, mivel rendkívül erős színező képességgel rendelkezik. Általában 1–2%-os arányban alkalmazva jelentős színváltozást eredményez anélkül, hogy jelentősen módosítaná a sör ízét. Amennyiben a Black maláta adagolási arányát növeljük, úgy az ízvilágban is gyors változásokat tapasztalhatunk. Az 10%-ot meghaladó használati arányok ritkák, mivel ezek már markánsan befolyásolják a sör ízét.
Válaszd a Viking Black malátát, ha intenzív színű, gazdag aromájú söröket szeretnél készíteni, amelyek a sötét maláták különleges karakterét hordozzák!
A Viking Malt egy finn kisvárosból tör a világhírnév felé. Az idő folyamán több maláta üzem egyesült a Balti-régióban. Jelenleg a Viking Malt a legnagyobb malátázó vállalat Észak-Európában, az 5. legnagyobb Európában. A vállalat a gabonát a kevésbé iparosodott Észak- és Kelet-európai országokból szerzi be, ahol alacsonyabb légszennyezés. Az így készült malátának "tisztább" a karaktere.
Egyre több szomszédos országból kapunk rendelést, emiatt fontos, hogy a csomagra kerülő matricát mindenki egyformán megértse. A magyar feliratok helyét átveszik az angol feliratok. Ha nem mozogsz magabiztosan az angollal, segítünk.
Ezentúl ezt a feliratot keresd a zacskókon: Viking Black
|
A feltüntetett ár bruttó ár, a minimálisan rendelhető 0,1kg-ra vonatkozik. Amennyiben ennél nagyobb mennyiségre van szükséged, pl.: 1,5kg malátára van szükséged, akkor 15db terméket tegyél a kosárba, vagy ha 2,3kg-ot szeretnél, akkor 23db-ot
|