Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Prémium szegfűszeg 10g

A fűszernövény szárított bimbóiból készül. A szegfűszeget nem lehet mással összetéveszteni, nagyon karakteres, belga sörökre emlékeztető illata van.

300 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Részletek

A szegfűszeg mértékkel használva kiváló összetevő lehet a sörünkben. Figyelem, a szegfűszegnek magas az olajtartalma, kissé keserű és égető aromái lehetnek, ha túlzásba visszük. Nagyon sokrétű fűszer, a savanyúságoktól kezdve egészen a szeszes italokig mindenhol elterjedten használják. 

 

Adagolás:  5-10g/20L

 

Használata:

    • A forralás utolsó 5 percében adjuk a sörhöz
    • Adjuk a sörhöz az erjesztés legvégén, ha már az FG-t elértük. 4-5 nap elég neki, utána kezdődhet a cold crash. Le is darálhatjuk kávé-, vagy fűszerdarálóval a gyorsabb kioldódás érdekében.
    • Készíthetünk tinktúrát belőle, ha tiszta szeszbe, vagy valamilyen alkoholba (pl.: vodka, whisky, rum) áztatjuk. Ebben az esetben is érdemes lehet kávé-, vagy fűszerdarálóval ledarálni előtte, mert ez felgyorsítja a kioldódást. Az így kapott tinktúrával nagyon precízen be tudjuk állítani a kívánt hatást, ha egy pohár sörhöz csepegtetünk belőle és felszorozzuk az eredményt a főzet méretére. Adatok
Címkék
szegfűszeg
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!