Stílus | Aroma | Flokkuláció | Alkoholtolerancia |
---|
kölsch | gyümölcsös,semleges | közepes-magas | 9 % |
A Köln élesztő a méltán híres Kölsch sörök alapja. Alapvetően egy semleges élesztő, amely előtérbe helyezi a komlós ízeket és egy enyhe észeteres csavart tesz bele. Az élesztőben magas a biotranszformációs aktivitás, aminek a hatására a komlós ízeket még jobban kihozza. Hidegen erjesztve semlegesebb ízeket kapunk, míg magasabb hőmérsékleten a gyümölcsös észterek dominálnak.
Ajánlott sörtípusok: Kölsch
Ideális hőmérséklet: 12 - 20 °C
Adagolás: 10g/10l
Itt olvashatsz többet az élesztőről
A Lallemand csak teljes körű tesztelés után engedi kereskedelmi forgalomba az élesztőket. Ha ezt az élesztőt használod az élesztőből nem kerülhet vadélesztő a sörödbe.
Itt olvashatsz többet a Lallemand-ról