Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g
2 880 Ft

OXI Mosószóda 1000g

OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g

Aktív OXIgénes fehérítő

Raktáron   (25 db)
2 880 Ft
A vásárlás után járó pontok: 86 Ft
Részletek

Használata:

 

Az oxigén alapú fehérítő/tisztítószerek fő alkotó eleme a nátrium-perkarbonát.

Vízben remekül oldódik, de minél melegebb a víz annál gyorsabb a reakció, és annál hatékonyabb a tisztítás is. Ezért ha tehetjük, legalább 40-50 °C-os vizet használjunk, amikor OXI-val takarítunk. A nátrium-perkarbonát és a víz reakciója során jelentős mennyiségű oxigén szabadul fel, ami egész egyszerűen felemeli a szennyeződéseket a felületről. Emellett az élő sejteket is roncsolja, azaz hatékonyan pusztítja a baktériumokat és gombákat is.

A folyamat közben egyébként jelentős mennyiségű hő is felszabadul, ezzel még hevesebbé téve a reakciót. 

A reakció egyébként kb. 30 percig tart és eddig aktívan fog pezsegni a folyadék. Ha abba marad a pezsgés, akkor onnantól a szer aktívan már nem tisztít, gyakorlatilag egy sima vizes áztatásról beszélünk ezt követően.

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy az általános tévhit, miszerint az OXI-t nem kell leöblíteni teljesen valótlan. Az OXI és a víz reakciója során felszabaduló oxigén nyilván távozik a légkörbe, ellenben a másik összetevője, a mosószóda nem fog távozni a szuzpenzióból. Helyette egy finomszemcsés, fehér, poros karbonát réteget fog képezni a sörfőző eszközeinken, amint megszáradt. Ez önmagában nem feltétlen fog mellékízekhez, vagy egyéb problémákhoz vezetni, ellenben egyáltalán nem esztétikus. Ráadásul a karbonát rétegen és a réteg mögött is képesek a baktériumok a fertőtlenítőszerektől menedéket találni, így csökkentve a szerek hatékonyságát. 

 

Felhasználása: 4g/liter meleg vízhez

 

A felületre locsolva vagy víz alá merítve használható. Szükséges reakcióidő: 2-3perc.

 

Kiszerelés: 1kg csomagban

 

Tárolás: párától óvni kell!

 

Biztonsági adatlap: ITT ELÉRHETŐ

 

Figyelmeztetés: Forró tűzhelyet ne tisztítsunk vele, mert erősen tűzveszélyes anyagoxidáló hatású, Lenyelve ártalmas. Szembe jutva, súlyos szemkárosodást okoz.

 

CAS: 15630-89-4

 

EINECS: 239-707-6

 

A mosószóda háztartási vegyi anyagnak minősül.

Adatok
Címkék
brewline,OXI,tisztítószer
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!