Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Vik Cseh Pilsner 21L
Vik Cseh Pilsner 21L
7 480 Ft

Vik Cseh Pilsner 21L

Batch: 21L

Raktáron   (2 db)
7 480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 224 Ft
Részletek

 

Jellemzése:

Alkohol.: kb. 5,3%

Kiszerelés: 21 liter

Szükséges hozzávaló: 1 kg cukor/dextróz vagy 1,7kg folyékony malátakivonat.

Mi a malátakivonatot ajánljuk, a cukortól a sör "vékony" lesz, azaz nem marad benne cukor. Így a sör túlzóan keserűnek és íztelennek tűnhet. 

A szükséges hozzávalókat nem tartalmazza a csomag, ennek a beszerzését rád bízzuk. A dextróz egy egyszerű cukor, használhatunk helyette fruktózt és kristálycukrot is.

 

A főzés lépései:

1) Vedd ki dobozból a malátakivonatot tartalmazó tasakot.

2) Merítsd a tasakot forró/forrásban lévő vízbe 10 percre. Így később könnyebben tudunk vele dolgozni.

3) Öntsd a csomagtartalmát az erjesztődbe (előtte megfelelően tisztítsd), adj hozzá 3 liter forró / forrásban lévő vizet és 1 kg cukrot.

4) Keverd jól össze az alapanyagokat, hogy azok teljesen feloldódjanak.

5) Adjunk hozzá hideg vizet, nagyjából 16l vízre lesz szükségünk. A cél, hogy az erjesztőbe 23l folyadék legyen.

6) Keverd át alaposan.

7) Amikor a folyadék hőmérséklete eléri a 18-24°C-ot, a tetejére szórjuk az élesztőt és elkeverjük.

8) Zárd le az erjesztő fedelét, tegyél kotyogót a fedélbe és tölts fel vízzel vagy pálinkával.

9) Adj hozzá komlót (ha a készlet tartalmazza) 4 nap elteltével.

10) Az erjedés befejezése után (5-8 nap) ellenőrizze a fajsúlyt, aminek 1006-nál kisebbnek kell lennie.

11) Palackozd le a sörödet. A szénsavasításhoz adj hozzá 5-6 gramm cukrot literenként.

12) Tárold az üvegeket 18/24°C-os hőmérsékleten legalább két hétig, és hűvös helyen még további két hétig, ezután a sör fogyasztható.

 

A receptcsomagból kb. 21 liter kész sört tudsz készíteni.

Adatok
Címkék
vik,cseh,pilsner
Batch mérete (liter)
21
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek