Dr. Pelles Marci versenysöre:
Mint minden versenyre főzött BJCP kompatibilis sörnél, úgy itt is a legfontosabb, hogy az ember
ismerje a stílust és ne térjen el a receptúrától, bármilyen nagy is a csábítás!
A Schwarzbier vagy Fekete sör egy német láger, tehát itt is él, hogy ászokolni kell! Ez nekem 3
hónapot szokott jelenteni. A stílus lényege, hogy színre fekete legyen, kellemes pörkölt kávés,
étcsokis karakterrel, de nem lehet olyan karakteres, sem olyan erős, mint mondjuk egy stout.
Alkoholban 5% körül kell mozognia, és így nem vihetjük túlzásba a keserűséget a sörben, melyet
így nem csak a komló, de a pörkölt maláta is ad.
Alapesetben a receptcsomagjaink nem tartalmaznak vízkezelőszereket, hacsak ez nincs külön feltüntetve a leírásban.
Ha szükséged van vízkezelőszerre, ezeket ITT kedvezménnyel megvásárolhatod.
Maláta:
2.5kg Red Active maláta
1,5kg Viking Pilsner maláta
0,5kg Caramunich III. maláta
0,3kg Weyermann Carafa I.
Komló(+forralási idő):
40g Spalt Select - 60perc
10g Spalt Select - 10perc
Élesztő:
Yeastflow-303 Yeastoberfest.
A teljes receptet ITT találod.
A receptcsomagból kb. 20 liter sört tudsz készíteni.