Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezdd velünk a sörfőzést!

Almásibácsi Alma Cider 21L

Almásibácsi Alma Cider 21L
Almásibácsi Alma Cider 21L

Batch: 21L

Kellemes, roppanós savassággal

12 200 Ft
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 366 Ft
Részletek

Akkor válaszd ezt a kitet, ha nem akarod sűrítményből készíteni a cidered, hanem a friss savakat szeretnéd megőrizni egészen a poharadig.

Jellemzése:

Alkohol.: kb. 5%

Édesség: egyéni ízlés szerint

Savasság: közepes

Kiszerelés: 21 liter

A receptcsomag tartalma:

  • 10 liter Idared frissen préselt almalé
  • 5 liter Jonatán frissen préselt almalé
  • 1 csomag kveik
  • tápsó 5 g

 

A főzés lépései:

1)Alaposan tisztítsd meg az erjesztőt

2) Önts bele a 15L almalevet

3) Mérj ki 5l klórmentes(tegyél a vízbe 0,5g aszkorbinsavat) csapvizet.

4) Melegítsd fel a vizet 50 fokra. Majd öntsd az erjesztőbe. Így az erjesztő hőmérséklete 30-33fok lesz, ez az ideális erjesztési hőmérséklet a kveik élesztőhöz.

5) Ha minden a vödörben van tedd bele a tápsó felét. 

6) Szórd az erjesztő tetejére az élesztőt, zárd le majd tedd 33 fokra.

7) Az erjesztés 2.napján szórd bele a maradék tápsót is a vödörbe. 

8) 4 nap erjesztés után jöhet a coldcrash/hidegtörés 1fokon. A cégső fajsúly valahol 1.000 környékén lesz, ne ilyedj meg ha esetleg még jobban leerjedne. 

9) 2 nap után engedjünk ki egy kis mennyiséget és kóstoljuk meg, megfelel-e az édesség számunkra. Eritrittel visszaédesíthető a cider VAGY a pohárba töltés előtt tegyünk egy kevés 100%-os bolti almalevet a pohár aljára majd erre öntsük a ciderünket. Az előírások szerint a cider nem tartalmazhat hozzáadott finomított cukrot vagy cukorpótlót, mi a második megoldást ajánljuk. 

10) Palackozzuk le kb 8g/l palackozócukorral.

11) 4 napig tartsuk szobahőmérsékleten szénsavasításhoz, majd tegyük hűvös helyre

12) A cidert érdemes 2-4 hónapig érlelni, hogy az ízek összeérjenek benne. 

Az Almási Bácsi egy most induló cider márka. Az ötletgazda és alapító, Bornemisza Marci.  Friss, ropogós ciderek jellemzik, az almalé minden esetben helyi őstermelőktől származik. Az erjesztéshez kveik élesztőt használ Marci, ezzel egy kis gyümölcsös csavart visz a ciderbe, ami csak még jobban kihangsúlyozza az almás savgerincet. 

Felhasználásig az almalevet tartsd hűtőben, hogy óvd a savasságát!!

 

A receptcsomagból kb. 21 liter kész cidert tudsz készíteni.

Adatok
Címkék
almasibácsi,alma,cider
Batch mérete (liter)
21
Erjesztési hőmérséklet
33
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek