Hopline, a sörfőzőellátó webáruház.

Kezd velünk a sörfőzést!

24db PET palack  0,5L
24db PET palack 0,5L
3 180 Ft

24db PET palack 0,5L

Barna PET palack sör tárolására.

Raktáron   (39 db)
3 180 Ft
A vásárlás után járó pontok: 95 Ft
Részletek

500ml-es PET palack.


Többször felhasználható, könnyű és nem törékeny. Emiatt remek alternatívája lehet az üveg palackoknak, amik bár széles körben elterjedtek manapság, megvannak a maga gyenge pontjaik.
Használat után langyos, szappanos vízzel öblítsük el, majd hagyjuk fejjel lefelé kicsöpögni. Palackozás előtt savas fertőtlenítőszerrel öblítsük ki, hagyjuk kicsöpögni és a palack töltésre készen áll. 

Kerüljük a palackmosó kefe használatát, hiszen ez könnyen megkarcolhatja a flakon belső felületét, ami után a palackban a baktériumok könnyebben meg tudnak telepedni, akárcsak a műanyag erjesztő vödrökben. 

Ezek a palackok csökkentett gázdiffóziójú anyagból készülnek, ennek köszönhetően a sör hosszabb ideig friss marad bennük.
Ennek ellenére hosszútávú tárolásra (6+ hónap) még mindig az üveg palackok használatát javasoljuk, tehát PET palackba a nem hosszú érlelésű söreinket tegyünk.

Ha gyakran főzünk oxidációra érzékeny típusokat, pl.: IPA, Hazy IPA, NEIPA, akkor viszont a PET nagyon hamar a legjobb barátunkká fog válni!
Ugyanis palackozáskor a PET palack megtöltése után ha kissé összenyomjuk a flakont, hogy a sör szintje elérje a flakon peremének szintjét és úgy tekerjük rá a kupakot, akkor az oxigént gyakorlatilag teljesen kizárjuk a rendszerből. Ezzel akár hetekkel is meg tudjuk nyújtani egy hidegkomlós sörünk élvezhetőségi idejét, hiszen az oxidáció nem fogja azt tönkre tenni.

Másik nagy előnye, ha így palackozunk, hogy a kissé összenyomott palackon látni és érezni fogjuk, hogy elkezdi kirúgni magát ha elkezd a keletkező szénsav nyomást fejleszteni benne. Így könnyedén, felbontás nélkül is meg tudjuk állapítani, hogy a palackban való szénsavasítás sikeres volt-e és nem lesz több kellemetlen meglepetésünk. 
 

Magasság:  250mm
Átmérő: 60mm
A csomag 24db PET palackot tartalmaz

 

Szállítás előtt a palackokra rátekerjük a kupakokat, ez védi a palackot szállítás közben. Így nem tud szállítás közben benyomódni. 

Adatok
Gyártó
KegLand
Címkék
500ml,palack,pet
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek